El Departament d'Educació regularà l'ús de mòbils a les escoles

La pressió exercida per famílies i escoles ha fet que el departament d'Educació de la Generalitat reaccioni i accedeixi que els centres educatius regulin l'ús dels telèfons mòbils per al curs escolar vinent, a partir d'un informe que elaborarà el Consell Escolar de Catalunya en una reunió extraordinària que tindrà lloc aquest dijous 16 de novembre.


Està previst que els debats definitius sobre la seva regulació es duguin a terme a finals del 2023 i que la instrucció d'educació es posi en marxa les primeres setmanes del 2024.

Tota aquesta pressió de famílies i escoles va néixer el curs passat, després que un grup de pares i mares de l'escola Can Manent de Cardedeu va veure com gairebé la meitat de companys dels seus fills ja disposava de telèfon mòbil amb només 12 anys. A dia d'avui, des dels equips directius de les escoles d'aquesta localitat del Vallès Oriental, s'està intentant que la iniciativa es faci possible com més aviat millor i s'apliqui a tot el municipi.

Actualment, ja són més de 8.000 famílies a Catalunya les que s'han unit a un canal de Telegram amb l'objectiu de promoure un ús responsable del telèfon mòbil en els seus fills, tant a l'entorn familiar com a l'educatiu.

Comentaris