El Departament vol imposar la jornada partida a Catalunya

Des que ERC encapçala el Departament d'Educació, no ha amagat el rebuig a la jornada contínua generalitzada a Secundària. L'objectiu del Departament d'Educació no és altre que imposar la jornada partida seguint el model de les escoles de Primària, model per cert gairebé únic a Catalunya, ja que a la resta de l'Estat les escoles de Primària i el seu professorat fan jornada contínua (de 09:00 a 14:00). 

El Departament d'Educació assegura que encarregarà una avaluació completa de la jornada intensiva abans de prendre una decisió. Però Educació ja ha començat a fer els primers passos per reduir-la, obligant els instituts escola a habilitar almenys tres tardes.



L'excusa principal per implantar la jornada partida als instituts de Secundària arreu de Catalunya no és altra que "recuperar els menjadors escolars que van desaparèixer dels instituts per assegurar almenys un àpat adequat als alumnes més vulnerables". S'ha de reconèixer que en inventiva i creativitat en van plens. 

De fet, el Departament d'Educació ja ha començat a fer els primers passos en aquesta direcció. L'ordre que regula el calendari escolar d'aquest curs ja indica que a l'ESO no es poden tenir més de tres tardes lliures. I en el cas dels instituts escola, la idea és que l'alumnat de secundària segueixin el mateix horari que l'alumnat de primària.

Comentaris